[Afisz. Incipit] Okr. Komisja ... podaje do wiadomości, że z okazji Kongresu Zjednoczenia Partii Robotniczych odbędą się przedstawienia ... ([wydawca nieznany], 1948)
Afisz informujący o przedstawieniach "Wiśniowy sad" i "Pan Jowialski" w Teatrze Wybrzeże w Gdyni i w Sopocie w dniach 15-19.12.1948 r. z okazji I Zjazdu założycielskiego PZPR.