Gottlieb Ringeltaube Doct. der h. Schrift, König Preuss. General Superintendent von (Alt) Vor und Hinter Pommern, Direct: der Bibelgesellschaft zu Stettin. - Lehmann, Friedrich Leonhard (1787-18..). ([Niemcy], 1820)
Przedstawia portret w popiersiu Gottlieba Ringeltauba (1732-1824).
U dołu w polu kompozycji tytuł: Gottlieb Ringeltaube Doct. der h. Schrift, König Preuss. General Superintendent von (Alt) Vor und Hinter Pommern, Direct. der Bibelgesellschaft zu Stettin.
W polu kompozycji sygnatura autora: gez. u. gest. v. F. Lehmann.
Miejsce i czas powstania według działalności autora, tematu i techniki.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 19 w