Ex Libris Karolina Hradečná : Ex Musicis / K. W. - Wiszniewski, Kazimierz (1894-1960) ([wydawca nieznany], 1941)
Wazon z kwiatami stojący na książkach, obok otwarta książka, w głębi pismo z napisem: Ex Musicis. U dołu napis: Ex Libris Karolina Hradečná. Sygnatura artysty i data w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf autora.