Martinus Silvester Grabe - Bartsch, Johann Gottfried ( -1690). ([Niemcy], 1686)
Przedstawia portret stojący w ujęciu 3/4 Martina Silvestra Grabego (1627-1686), teologa luterańskiego i historyka w Królewcu.
U dołu pod kompozycją tytuł, inskrypcja upamiętniająca i sygnatura autora.
Miejsce i czas powstania według działalnośći autora i biografii portretowanego.
Keywords: Portrety -- Niemcy -- 17 w