Samuel Verchius Dantisco V.D. in Patria Minister - Schenk, Pieter (1660-1711). (Amstelodami, 1700)
Przedstawia portret w popiersiu Samuela Verchiusa.
U dołu w polu kompozycji tytuł i sygnatura autora: P. Schenk ad vivum pinxit et sculpsit.
Keywords: Grafika -- Holandia -- 18 w