Exlibris P. Th. Albrechtsen / Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) ([wydawca nieznany], 1976)
W obramowaniu wyłaniająca się z morza syrena, na horyzoncie statek, u dołu napis: Exlibris P. Th. Albrechtsen. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem autograf autora i data.