Ex Libris Klaus Rōdel Sol Lucet Omnibus / [Zbigniew Dolatowski]. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1976)
Kula ziemska z zaznaczoną siatką południków i równoleżników, oświetlana z czterech stron uśmiechniętymi słońcami. Wewnątrz globu postacie ludzkie. Poniżej napis: Sol Lucet Omnibus, niżej Ex Libris Klaus Rōdel. Sygn. aut. w obrębie kompoz. pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.