Zakłady macierzy szkolnej w Gdańsku - średnie, powszechne i ochronki ([S.l. : s.n., 1950)
Plakat obrazujący szkolnictwo polskie na terenie Wolnego Miasta Gdańska.
Data na podst. treści.
Keywords: Szkoły -- Polska -- Gdańsk -- 1900-1945.; Gdańsk (Polska) -- 1920-1939 (Wolne Miasto) -- plakaty