[Widok z ul. Stara Stocznia w kierunku ul. Wałowej] (s. n., 1912)
Przedstawia roboty ziemne w okolicy ul. Stara Stocznia (Brabank), w głębi widoczna zabudowa ul. Wałowej (Wallgasse), m. in. gazownia, budynki stoczni, kamienice przy ul. Lisia Grobla (Fuchswall), 17. 03. 1912 r.