Ex Libris Odile / Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) ([wydawca nieznany], 1960)
W niergularnym czarnym obramowaniu wazon z czerwoną różą, napis wzdłuż prawej krawędzi: Ex Libris, u dołu: Odile. Pod wyobrażeniem autograf autora i data.