[Afisz teatralny. Incipit:] Ministerstwo Kultury i Sztuki Zarząd Główny Związku Literatów Polskich Towarzystwo Przyjaźni Polsko-Radzieckiej Teatr Narodowy organizują uroczysty wieczór poświęcony 150 rocznicy urodzin Mikołaja Gogola ... ([wydawca nieznany], 1959)
Afisz informujący o wieczorze 27.04.1959 r. w sali Teatru Narodowego. W programie fragment dramatyczny "Gracze". Reżyseria Stanisław Bieliński, wybór i układ tekstów Jerzy Pomianowski, scenografia Romuald Nowicki.