Ex Libris Dr M. P. Lansberg / G. Bergmann. - Bergmann, Gerard (1899-1980) ([wydawca nieznany], 1975)
Przedstawia w obramowaniu lecącą w rozgwieżdżone niebo rakietę z oplecionym na niej wężem, napis u góry: Ex Libris, u dołu: Dr M. P. Lansberg. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.