Ex Libris Dr M. P. Lansberg - Bergmann, Gerard (1899-1980).; Lansberg, Martin Philip (1919-2014). ([Zeist] : [wydawca nieznany], 1975)
Przedstawia w obramowaniu lecącą w rozgwieżdżone niebo rakietę z oplecionym na niej wężem, napis u góry: Ex Libris, u dołu: Dr M. P. Lansberg. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.
Na odwrocie pieczątka z nazwiskiem artysty i miejscem wydania, data według inwentarza zbioru ekslibrisów.
Keywords: Ekslibrisy lekarzy; Ekslibrisy -- Holandia -- 20 w