[Nowy Port, kanał portowy] [Aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia kanał portowy, zacumowane przy nabrzeżach statki, po przeciwległej stronie kanału widoczna latarnia w Nowym Porcie, ok. 1910 r.