[Gesamtansicht von Danzig vom Kielgraben aus] R. Bahl. - Bahl, Reinhold (1869-1945) (A.W. Kafemann G.M.B.H. Danzig, 1920)
Kompozycja graficzna R. Bahla przedstawia ujęcie panoramy Gdańska z okolic Siennej Grobli, a nie, jak podaje F. Schwarz z samego Kanału na Stępce. Grafika jest zreprodukowana w technice kwasorytu (niem. Strichätzung).