[Gesamtansicht von Danzig vom Kielgraben aus] - Bahl, Reinhold (1869-1945).; Verlag A. W. Kafemann; Verlag A. W. Kafemann (Gdańsk : A.W. Kafemann G.M.B.H. Danzig, 1920)
Kompozycja graficzna R. Bahla przedstawia ujęcie panoramy Gdańska z okolic Siennej Grobli, a nie, jak podaje F. Schwarz z samego Kanału na Stępce. Grafika jest zreprodukowana w technice kwasorytu (niem. Strichätzung).
Sygn. autora kompozycji i data w l. d. rogu: "R. Bahl 192[...]".
Tytuł oraz datowanie za cytowaną bibliografią.
Wydawca i drukarnia na podst. nadruku reklamowego na s. verso reprodukcji.
Schwarz, Friedrich, Danzig im Bilde, Danzig 1913
Keywords: Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- w sztuce; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- druki ulotne; Główne Miasto (Gdańsk, Polska ; dzielnica) -- 20 w. -- widoki