Ex Bibliotheca Aphoristica Kazimierza Orzechowskiego - Jakubowski, Wojciech (1929-2024).; Orzechowski, Kazimierz ([Gdynia, 2009)
Przedstawia pień drzewa, obok którego znajdują się trzy młode sadzonki. U góry, z prawej strony napis: Ex Bibliotheca Aphoristica Kazimierza Orzechowskiego. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyciskiem płyty ołówkiem autograf aut.
Miejsce wyd. i data wg bibliogr.
50 ekslibrisów rytował w miedzi Wojciech Jakubowski, Gdynia 2012