Józefa Rybickiego Ex Libris K. Wróblewska. - Wróblewska, Krystyna (1904-1994) (1961)
Przedstawia mężczyznę piszącego gęsim piórem w otwartym zeszycie. Napis u góry na wstędze: Józefa Rybickiego, u dołu: Ex Libris. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.