Maryja we wspólnocie Kościoła : mariologiczna myśl Prymasa Stefana Wyszyńskiego : od idei Wszechpośredniczki łask do Matki Kościoła / Jolanta Ewartowska. - Ewartowska, Jolanta
1. Obraz Matki Bożej w pierwszych latach prymasowstwa (1948-1953). 2. Maryja jako Pośredniczka łask wszelkich i Królowa Polski. 3. Maryja jako Nowa Ewa. 4. Matka Kościoła i Współodkupicielka.