[Afisz teatralny. Incipit] Danziger Theater Zweites Abonnement No 9 : Heute Freitag, den 21. November 1828 : Zum Erstenmale : Der versiegelte Bürgermeister : Ein Lustspiel in 2 Aufzügen von Raupach : Vorher : Humoristische Studien : Ein Lustspiel in 2 Aufzügen von L. Lebrün. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1828)
Afisz przedstawień "Der versiegelte Bürgermeister" Ernsta Benjamina Salomona Raupacha oraz "Humoristische Studien" Karla Augusta Lebruna.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Raupach, Ernst Benjamin Salomo -- (1784-1852). -- plakaty; Lebrun, Karl August -- (1792-1842). -- plakaty; Stadttheater (Gdańsk) -- 19 w. -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Teatry -- Polska -- Gdańsk -- 19 w. -- druki ulotne