Ewolucja polskiego dyskursu religijnego Kościoła rzymskokatolickiego - na podstawie dwóch wydań Śpiewnika kościelnego ks. Jana Siedleckiego / Kazimierz Ożóg. - Ożóg, Kazimierz (1952- ).
Słowa kluczowe: dyskurs religijny, konserwatyzm językowy, kolokwializm, emocjonalność.