Ewolucja polskiego dyskursu religijnego Kościoła rzymskokatolickiego - na podstawie dwóch wydań Śpiewnika kościelnego ks. Jana Siedleckiego - Ożóg, Kazimierz (1952- ). (2019)
Słowa kluczowe: dyskurs religijny, konserwatyzm językowy, kolokwializm, emocjonalność.
Tytuł nagłówkowy.
Bibliografia na stronie 169.
Streszczenie w języku angielskim i rosyjskim.
Keywords: Siedlecki, Jan -- (1829-1902) -- krytyka i interpretacja; Analiza dyskursu; Język i mowa -- aspekt religijny; Emotywność (językoznawstwo).