[Afisz. Incipit] Obwieszczenie podaje się do ogólnej wiadomości za dekretem z dnia 25. wrzesnia 1945 r. [...]. ([wydawca nieznany], 1946)
Afisz informujący o obowiązku zgłaszania urodzin dziecka, zawarcia małżeństwa i zgonu do Urzędu Stanu Cywilnego w Elblągu.