[Znak autorsko-wydawniczy Stefana Żeromskiego] E. O. - Okuń, Edward Franciszek Mateusz (1872-1945) (1909)
Na tle gwieździstego nieba uskrzydlony i przykuty łańcuchami młody mężczyzna. Sygn. aut. w prawym dolnym rogu, w obrębie kompoz. Przy prawej dolnej krawędzi wpisany atramentem nr 1194 i pleciony inicjał SŻ.