[Znak autorsko-wydawniczy Stefana Żeromskiego] - Okuń, Edward Franciszek Mateusz (1872-1945).; Żeromski, Stefan (1864-1925). ([S.l., 1909)
Na tle gwieździstego nieba uskrzydlony i przykuty łańcuchami młody mężczyzna. Sygn. aut. w prawym dolnym rogu, w obrębie kompoz. Przy prawej dolnej krawędzi wpisany atramentem nr 1194 i pleciony inicjał SŻ.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Po prawej stronie, przy dolnej krawędzi atramentem odręcznie przez Żeromskiego wpisany nr 1194 egz. wyd. 2, Dumy o hetmanie oraz inicjały SŻ.
Data wg wydania książki.