Erinnerung an den Stapellauf vom S.S.S. "Lothringen" / Fotograf Gotheil & Sohn. (Gotheil & Sohn, 1904)
Przedstawia wodowanie niemieckiego pancernika Lothringen w stoczni Schichau w Gdańsku, 27 maja 1904 r.