Erinnerung an den Stapellauf vom S.S.S. "Lothringen" - Gottheil & Sohn. (Danzig : Gotheil & Sohn, 1904)
Przedstawia wodowanie niemieckiego pancernika Lothringen w stoczni Schichau w Gdańsku, 27 maja 1904 r.
Tytuł i data odręcznie na rewersie.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- karty pocztowe