Das rechtstädtische Rathhaus am Ende des fünfzehnten Jahrhunderts. ([Gdańsk], 1860)
Przedstawia Ratusz Głównego Miasta w Gdańsku od południa w rekonstrukcji bryły z końca XV w.
Autor nieznany, praca niesygnowana.
U dołu pod kompozycją drukowany tytuł - podpis.
Miejsce powstania według języka i tematu.
Data powstania według tematu i techniki.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 19 w; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce