Gottfried Kirch - Busch, Georg Paul ( -1756). (Berlin, 1710)
Przedstawia portret w popiersiu Gottfrieda Kircha (1639-1710), niemieckiego astronoma, ucznia Jana Heweliusza.
U dołu w polu kompozycji tytuł - podpis: Gottfried Kirch. Astronomus Regius Societatis Scientiarum Berolinensis Nat: Gubae Lusator: 1639 Mort: 1730 Aetat. 70 Ann: 7 mens. 7 dierum.
Data powstania według działalności autora.
U dołu poniżej kompozycji centralnie sygnatura autora i miejsce powstania: Georg Paulus Busch Sculpsit Berollin.
Keywords: Portrety -- Niemcy -- 18 w; Grafika -- Niemcy -- 18 w