Ansicht des Kontereskarpegrabens von Kneipab mit Blick nach den Langgarter Tor von Kneipab linker Seite gesehen (1913)
Przedstawia umocnienia miejskie, Bastion Lew oraz Bramę Żuławską od płn.-wsch., w głębi widoczna zabudowa ul. Długa Grobla (Langarten Wall), 1913 r.