Ansicht des Kontereskarpegrabens von Kneipab mit Blick nach den Langgarter Tor von Kneipab linker Seite gesehen ([S.l.], 1913)
Przedstawia umocnienia miejskie, Bastion Lew oraz Bramę Żuławską od płn.-wsch., w głębi widoczna zabudowa ul. Długa Grobla (Langarten Wall), 1913 r.
Tyt. i data: 2. 11. 13. oł. na rewersie.
Fot. Gd.
Keywords: Fortyfikacje -- Polska -- Gdańsk -- fotografie; Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- fotografie