[Afisz. Incipit] Zarządzenie. Na podstawie okolnika Ministerstwa Zdrowia ... zabrania się sprzedaży w miejscach odkrytych (Rynek i ulice) artykułów żywności .... / L. Przewozniczek. - Przewoźniczek, Leopold ([wydawca nieznany], 1946)
Afisz informujący o zakazie sprzedaży mleka, ryb, mięsa itd.