Prof. USB Dr Marjan Zdziechowski 1928 - Kaliszczak, Zbigniew (1903-1985). ([Wilno], 1928)
Portret prof. Uniwersytetu Stefana Batorego w Wilnie, dr. Mariana Zdziechowskiego.
W dolnej części kompozycji rytowany tytuł i data "PROF+U+S+B DR+MARJAN ZDZIECHOWSKI+1928"; w polu portretu, w pr. d. rogu, monogram wiązany autora: "ZK". Poniżej wycisku płyty, w p. d. rogu ołówkiem "Z. Kaliszczak 1928".
Miejsce wydania na podst. życiorysu autora.
http://kpbc.umk.pl/dlibra/docmetadata?id=29628&from=pubindex&dirids=55&lp=295
Keywords: Uniwersytet Stefana Batorego (Wilno) -- ciało pedagogiczne; Życie artystyczne -- Litwa -- Wilno -- 1900-1945.; Wilno (Litwa) -- życie intelektualne -- 20 w; Wilno (Litwa ; region) -- w sztuce