[Okrzyk] / G. - Gorski, Konstanty (1868-1934) (1895)
Przedstawia mężczyznę w stroju plemiennym, podskakujacego na jednej nodze z okrzykiem na ustach. W prawej dłoni trzyma tarczę, a u jego stóp leży butelka.