Ex Libris Paul Pfister / C. - Cinybulk, Vojtech (1915-1994) ([wydawca nieznany], 1967)
Przedstawia mężczyznę w stroju osiemnastowiecznym, w płaszczu i kapeluszu, trzymającego w jednej ręce wagę, w drugiej klepsydrę, z kieszeni jego płaszcza wystaje strzykawka. Po obu stronach postaci napis: Ex Libris Paul Pfister. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.