Ulrike Laddey - Steffen, Ludwig (17..-18..). (Berlin : Ludwig Steffen, 1820)
Przedstawia portret w popiersiu aktorki Ulrike Laddey, z domu Weinland.
Poniżej kompozycji centralnie: "Artistisch Lith. Institut, v. L. Steffen in Berlin, neue Kirchgasse No 1a".
Data na podst. biografii osoby portretowanej.
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014