Współdziałanie Maryi z Osobami Boskimi w dziele odkupienia i uświęcenia świata według św. Wincentego Pallottiego / Stanisław T. Zarzycki. - Zarzycki, Stanisław T. (1955- ).
1. Kontekst historyczno-eklezjalny. 2. Stwórczo-zbawcze działanie Boże - szczególna godność i świętość Maryi. 3. Udział Maryi w misterium paschalnym Chrystusa. 4. Udział Maryi w dziele naszego uświęcenia.