[Gdańsk Wrzeszcz, ulica Grunwaldzka] / Artysta fotografik Janusz Uklejewski. - Uklejewski, Janusz (1925-2011) (1970)
Przedstawia widok ogólny ulicy Grunwaldzkiej w Gdańsku Wrzeszczu ze skrzyżowania z ulicą Jaśkowa Dolina w kierunku Oliwy. Po prawej widoczny tzw. Dolarowiec, około 1970 roku.