[Gdańsk Wrzeszcz, ulica Grunwaldzka] - Uklejewski, Janusz (1925-2011). (Gdynia, 1970)
Przedstawia widok ogólny ulicy Grunwaldzkiej w Gdańsku Wrzeszczu ze skrzyżowania z ulicą Jaśkowa Dolina w kierunku Oliwy. Po prawej widoczny tzw. Dolarowiec, około 1970 roku.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie przedstawienia. Autor według pieczątki na rewersie.
Data według przedstawienia.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Wrzeszcz (Gdańsk, Polska ; dzielnica) -- 1945- -- fotografie