Michael Schmidt Consul Civitatis Gedanensis Anno 1687 Di 29 Augusti. - Blooteling, Abraham (1640-1690).; Stech, Andreas (1635-1697). ([Amsterdam], 1687)
Przedstawia portret w popiersiu Michaela Schmidta.
U dołu w polu kompozycji sygnatura autora i autora wzoru: Andr. Stech. Pinxit., A. Blooteling Sculp.
Wokół portretu, w polu kompozycji tytuł: Michael Schmidt Consul Civitatis Gedanensis Anno 1687 Di 29 Augusti.
Miejsce powstania na podstawie tematu i biografii autora.
Czas powstania na podstawie biografii autora i portretowanego.
Keywords: Portrety -- Polska -- 17 w; Grafika -- Holandia -- 17 w