Discvrsvs Necessarivs : [Ex quo, omnibus Patriæ nostræ Amatoribus, verisq[ue] Patriotis patebit quantum vtilitatis Vniversa Respublica Regni Poloniæ ex plausibili instituta Telonij Marini exactione capere [...]]. - Rhete, Georg (1600-1647); Kazanowski, Adam (ok. 1599-1649); Ossoliński, Jerzy (1595-1650); Krusius, Daniel (1580-1652) (Georg Rhete?, 1638)
Dotyczy sporu pomiędzy Władysławem IV a Gdańskiem o cła morskie z l. 1636-1639.