Medal. 100-lecie praw miejskich Sopotu, 1901-2001. - Nowakowski, Andrzej ( -2021) (Polskie Towarzystwo Numizmatyczne Oddział Gdański, 2001)
Medal. Awers: Budynek Urzędu Miasta, obok herb Sopotu, u góry daty: 8•X 1901-2001, na dole Stulecie Praw Miejskich Sopotu. Rewers: Widok mola w Sopocie pełnego ludzi, obok ptaki, w tle zabudowa Sopotu, u góry 100/Sopot, na dole Polskie Towarzystwo Numizmatyczne-Gdańsk, niżej loga firm: Danex i Ekolan.