Danzig [Motława] - Bahl, Reinhold (1869-1945). ([Gdańsk], 1920)
Przedstawia widok Motławy na wysokości ul. Wartkiej z perspektywą na Długie Pobrzeże.
W prawym dolnym rogu kompozycji: R. Bahl Danzig. Pod kompozycją ręką autora, ołówkiem: R. Bahl. Tytuł rozszerzony przez katalogera. Miejsce powstania i data według działalności autora.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce