Kościół św. Bartłomieja i domy przy ul. Heweliusza / fot. Karol Nowaliński. - Nowaliński, Karol (1935- ). (1987)
Przedstawia skrzyżowanie ul. Gnilnej i Rajskiej, widoczny kościół św. Bartłomieja, biurowiec i hotel Hevelius przy ul. Heweliusza, 1987 r.