Danziger Dienstmädchen - Porsch, Hermann; Gottheil, Julius (1810-1868). ([Gdańsk : Julius Gottheil, 1845)
Przedstawia gdańską służącą przy pracy i w dniu wolnym.
W prawym dolnym rogu w polu kompozycji: "H. Porsch"; pośrodku pod kompozycją: "Danziger Dienstmädchen / Sonnabends-Sonntags".
Miejsce wyd., wydawca i data na podst. innych sygnowanych prac aut.
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014