[Stan wojenny 1981] [Napis wywieszony przez strajkujących w Porcie Gdańskim] - Nieznalski, Bogusław (1948-2014). (Gdańsk-Oliwa, 1981)
Przedstawia napis przyklejony ma murze Politechniki Gdańskiej: Nie sprzedamy Lecha Wałęsy! Nie oddamy naszych przywódców! Nie będziemy żyć pod wojskowym Butem! Strajkujący Port Gdański "Solidarność".
Tyt. i data nadane przez katalogującego na podstawie opisu autora na rewersie, autor wg pieczątki na rewersie.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie; Polska -- 1981-1983 (Stan wojenny) -- fotografie