[Pomnik Jana Heweliusza] / [fotografia Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (1990)
Przedstawia pomnik Jana Heweliusza stojący na Placu Heweliusza w Gdańsku, ujęcie w kierunku Wielkiego Młyna. Obecnie pomnik został przeniesiony na skwer przy Małym Młynie. Widok około 1992.