Medal. 100. rocznica urodzin Rudolfa Mękickiego. - Chmielewski, Bohdan (Polskie Towarzystwo Archeologiczne i Numizmatyczne, 1987)
Medal. Awers: Popiersie Rudolfa Mękickiego na tle panoramy Lwowa, obok napis: Rudolf Mękicki 1887-1942, Rewers: Pośrodku awers monety z legendą: +Moneta*Lemburg, wzdłuż krawędzi napis: Redaktorowi Lwowskich ,,Zapisków Numizmatycznych", u dołu: Sekcja Numizmatyczna PTAiN w Łodzi 1987.