[Afisz teatralny. Incipit:] Od dnia 7-go lutego 1950 roku codziennie ... Królowa przedmieścia wodewil w 3 aktach (7 obrazach) Konstantego Krumłowskiego z muzyką Władysława Powiadowskiego. (Państwowy Teatr Wybrzeże, 1950)
Afisz teatralny przedstawienia, które miało miejsce w Teatrze Wielkim w Gdańsku. Inscenizacja i reżyseria Bronisław Kassowski, kierownictwo literackie Malwina Szczepkowska, dekoracje Feliks Krassowski, tańce i ewolucje taneczne Janina Jarzynówna i Bronisław Kassowski.