[Afisz teatralny. Incipit:] Od dnia 7-go lutego 1950 roku codziennie ... Królowa przedmieścia wodewil w 3 aktach (7 obrazach) Konstantego Krumłowskiego z muzyką Władysława Powiadowskiego. - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Państwowy Teatr Wybrzeże, 1950)
Afisz teatralny przedstawienia, które miało miejsce w Teatrze Wielkim w Gdańsku. Inscenizacja i reżyseria Bronisław Kassowski, kierownictwo literackie Malwina Szczepkowska, dekoracje Feliks Krassowski, tańce i ewolucje taneczne Janina Jarzynówna i Bronisław Kassowski.
Keywords: Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.